Kuka
Pääkaupunkiseudulla vaikuttava voima-, fysiikka- ja yleisurheiluvalmentajaOlen Aapo Räntilä, valmentamisen ja valmennuksen asiantuntija. Intohimoni on aina ollut ihmiset, kouluttaminen ja kaikki liikuntaan liittyvä. Tällä hetkellä valmennan yleisurheilijoita, teen fysiikkavalmennuksia, opetan painonnostoa, optimoin voimaharjoittelua ja konsultoin urheilijoita sekä valmentajia. Lisäksi työnkuvaan kuuluu luennointi ja valmentajien kouluttaminen.
Kilpaurheilutaustaa minulla on pesäpallosta, painista ja yleisurheilusta. Oikein pohjanmaalainen supertripla, missä juurenikin ovat. Nykyään en harrasta muuta kuin punttisalilla notkuilua. Harrasteluvoimailu on erinomainen ajanviettotapa sitten, kun ei enää pärjää missään muussa lajissa. Vapaa-aikaani kulutan myös lukien hyviä kirjoja ja tutkimusartikkeleita.
Koulutukseltani olen Liikuntatieteiden maisteri. Perustin nämä nettisivut, koska koen vieläkin, ettei tieteelliseen tietoon pohjautuvaa valmennustietoutta ole tarpeeksi tarjolla suomeksi. Vaikka monet ovat tehneet loistavaa työtä popularisoidessaan liikuntatieteellistä tietoa, silti työssäni törmään jatkuvasti vanhentuneeseen ja vääristyneeseen tietouteen. Minulle onkin erittäin tärkeää tuoda liikuntatieteellistä tutkimusta tutuksi valmentajille ja kaikille alan toimijoille.
Koulutus ja muutamat valitut kurssit
Liikuntatieteiden maisteri - Valmennus- ja testausoppi
Liikunnanohjaaja - valmennukseen erikoistunut
Personal trainer – koulutusputki, Trainer4you
Painonnoston ohjaajakoulutus 1 ja 2
Nuorisovalmentajatutkinto, Suomen Urheiluliitto
Kirjoituksia
Pyörähdystyylin tekniikka ja biomekaniikka – onko pakituksen aika ohi? Huippu-Urheilu-Uutiset 1/2020.
Yksilölliset vasteet harjoitteluun – miksi jotkut kehittyvät enemmän kuin toiset? Liikunta & Tiede, 2/2020. (Yhteisjulkaisu Pekka Matomäen kanssa).
Huomioiko valmennus yksilöllisyyden? Valmentaja-lehti, 3/2020, hyväksytty julkaistavaksi. (Yhteisjulkaisu Pekka Matomäen kanssa).
Periodisaation kritiikitön käyttö estää kehitttymisen (Huippu-Urheilu-Uutiset 4/2018) (Yhteisjulkaisu Pekka Matomäen kanssa).
Nuorten heittäjien tulee keskittyä rajusti ominaisuuksien kehittämiseen. Huippu-Urheilu-Uutiset 3/2015.
Kuulantyönnön lajianalyysi ja valmennuksen ohjelmointi: erityisesti miesten kuulantyöntö. 2017, seminaarityö
Yleisurheilun heittolajien fyysiset suorituskykyvaatimukset käytännön kenttätesteissä ja niiden vaikutus kilpailutuloksiin. Opinnäytetyö
Toivottavasti löydät sivuiltani mielenkiintoista materiaalia juuri sinun tarpeisiisi.
Voit myös aina ottaa yhteyttä minuun kysymyksien, hyvän keskustelun tai avun tarpeessa.